Jdi na obsah Jdi na menu
 


Babočka paví oko

Motýl:
Rozpětí jeho křídel dosahuje 5,5 - 6 cm.
Housenka:
Housenky jsou černé s černými trny, žijí na kopřivách a chmelu.
Podrobnosti:
Tento druh je rozšířen v palearktické oblasti.
Na našem území je jedním z nejrozšířenějších denních motýlů.
Létá během celého roku kromě zimních měsíců.
Do roka má dvě generace.
Přezimuje ve stádiu motýla.
Patří mezi nejznámější babočky.

 

Fotografie

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA